fredag 25 december 2009

Stränder i El Nido Palawan

Först av allt: stranden i själva staden i El Nido är ok, inte mer. Med det sagt, när jag pratar om stränder i El Nido eller El Nidos bästa stränder så är det stränderna på öarna i Bacuit Archipelago jag pratar om. Den bästa stränderna i El Nido, alltså Bacuit Bay, är bland de bästa stränderna i Filippinerna, kanske i hela världen. Att det krävs lite ansträngning för att ta sig till dom är egentligen bara bra, eftersom det hindrar att de blir överexploaterade som många andra stränder i sydostasien har blivit. I El Nido kan du fortfarande hitta stränder som ser ut att komma direkt från ett vykort och ha den helt för dig själv.

Det bästa sättet att besöka de bästa stränderna i El Nido är att ta någon av de dagsturer som erbjuds. Det finns 3 stycken, Tour A, Tour B och Tour C, plus en halvdagstur och en sunset tour. Varje utflykter vara från ca 9 på morgonen till 4 på eftermiddagen och besöker mellan 4-6 stränder och plaster för snorkling. I priset (mellan 500-700 pesos) ingår snorklingsutrustning och en fantastisk lunch bestående av färsk, grillad fisk (eller kyckling, men då måste du beställa i förväg), ris och den godaste mango du någonsin smakat. Lunchen dukas upp direkt på någon av de fantastiska stränderna i El Nido ni besöker och är värd priset bara den. Utflykterna kan du boka i alla restauranger längs stranden. Alla tar samma pris, så det är ingen större idé att leta runt, boka helt enkelt av dom du tycker verkar vara trevligast.

Några av de stränder i El Nido som man besöker med utflykterna är Snake Island, Helicopter Island, Secret Beach, Small Lagoon, Big Lagoon och Hidden Beach. Om du hittar någon strand som blir din favorit kan du hyra en båt för att ta dig till just den stranden. Har du tur kan du även få båtmannen att ta dig till någon av sina personliga favoriter, som inte ingår i de fasta turerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar