torsdag 17 december 2009

El Nido - Thailand för 30 år sedan?

I våras spenderade jag en magisk tid på en av de mest fantastiska platser jag varit på - El Nido på den filippinska ön Palawan. El Nido är framförallt känd för sin skärgård, Bacuit Bay eller Bacuit Archipelago, som påminner om öarna utanför Krabi i Thailand. Skillnaden är att i El Nido hittar du paradisstränder liknande Pranang Beach i Railey på nästan varenda ö, och oftast får du vara helt ensam. Vi var till exempel på Helicopter Island, ön utanför El Nido där Robinson 2009 spelades in, och var helt ensamma bortsett frpn ett annat par.

Anledningen att El Nido fortfarande inte har blivit lika exploaterat som till exempel Boracay är att det fortfarande är ganska okänt som resmål, precis som resten av Palawan, och att kommunikationerna fortfarande inte är särskilt välutvecklade. Det går att flyga till El Nido, men det enklaste sättet är att flyga till Puerto Princesa, den största staden på Palawan, och sedan ta sig med buss till El Nido. Det är en resa som kan ta upp till 9 timmar i en buss utan luftkonditionering... Men när du väl är framme är det värt det, jag lovar!

I den här bloggen ska jag försöka ge lite tips om vad man kan göra i El Nido, bra och billigt boende i El Nido och tips på billiga flyg till El Nido, Palawan och Filippinerna. Om du själv har varit i El Nido eller något annat ställe på Filippinerna som du kan rekomendera får du gärna ge dina kommentarer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar